***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Започва регистрацията на партиите и коалициите за вота 2 в 1. Тел Авив ще отговори на Техеран

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 април   

 

От през днешния ден – 15 април, партиите и обединенията могат да се записват за присъединяване в изборите за Народно заседание и Европейски парламент. 

Другата значима дата е 7 май, когато до 17 ч. би трябвало да бъдат регистрирани кандидатските листи и за двата типа избори.

***

***

Разбитият при интервенцията на ДАНС контрабанден канал, поради който беше арестувана шефа на Агенция " Митници " Петя Банкова, е бил защитаван в последните години. Това счита някогашният основен прокурор Иван Гешев, който през днешния ден той се яви на разпит в Национална следствена служба.

Гешев добави, че задачата е била промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и преодоляване на канала.

***

„ Настоящото събитие е неповторимо за последните години, пред вас заставаме с лицата си като представители на българските съдии, прокурори, следователи и правосъдни чиновници. 

Поводът за това е един – нашата откровена угриженост и терзание за това, на което ставаме очевидци. 

Ние сме правоприлагащи органи, изпълняваме Конституцията и законите такива каквито са, даже когато знаем, че са непрофесионални и неудачни. 

Това обаче не анулира нашия професионален и цивилен дълг да заявим това, в което имаме вяра – правилата ни. С промените в Конституцията бе подхваната една нездравословна за обществото стъпка. Нашата позиция не се е трансформирала – защитавахме я с причини “. 

Това съобщи на брифинг Владимир Николов, ръководител на Асоциацията на прокурорите в България.

***

БДЖ усилва приблизително с 20% цените на билетите за пътешестване с трен. Това се прави поради фрапантното увеличение на разноските на сдружението през последните няколко години. Промяната влиза в действие от 7 май 2024 година Без повишаване са железопътните карти „ Дете “, „ Учащ “, „ Семейство “ „ ТПЛ “ и „ Възрастен “, които са на алегорична стойност от 1 лев., оповестяват от компанията.

***

***

Военни самолети на Англия, които са стационирани в Румъния от края на март за задачи на въздушна полиция, бяха изпратени в петък в Близкия изток и са съдействали в събота през нощта за отбраната на Израел, оповестява румънската телевизия Диджи 24.

Шест изтребителя Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon) на Британските кралски военновъздушни сили дойдоха на 25 март в румънската военновъздушна база „ Михаил Когълничану “ край Констанца. Тяхната задача е да извършват задачи по засилена въздушна полиция под командването на НАТО в продължение на четири месеца, напомня малкия екран.

***

Корабът „ Ем Ес Си Еърис “ (MSC Aries), плаващ под португалски байрак, е бил високомерен от Иран на 13 април поради „ нарушаване на морските закони “, сподели през днешния ден представителят на иранското министерство на външните работи Насер Канани, представен от Ройтерс.

***

Без резултат завърши съвещанието на военния кабинет на Израел. Петимата му членове, измежду които и военният министър Бени Ганц, часове наред обмисляха какъв да бъде отговорът на иранското нахлуване против страната.

По думите на Ганц, Тел Авив ще отговори на Техеран в " най-подходящото време ". Според Ройтерс, измежду израелските политици има различия какъв тъкмо да бъде отговорът на иранската офанзива.

***

Руската войска си е сложила за цел да превземе град Часов Яр до 9 май, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през вчерашния ден на главнокомандващия украинските въоръжени сили - генерал-полковник Олександър Сирски. Агенцията добавя, че по този начин висшият украински боен шеф е отдал първостепенна значимост на сраженията в източната част на Украйна, където Москва ускорява нападенията си.

***

Украинското командване изпраща подкрепления към източния град Часов Яр, с цел да отблъсне съветските офанзиви, заяви главнокомандващият военачалник Олександър Сирски.

Защитниците на града ще получат в скоро време спомагателни муниции, дронове и средства за радиоелектронна битка.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР